Fjällfararnas gröna band

Antar att det var i tidningen Ute Magasinet som jag första gången läste om Fjällfararnas Gröna Band. Men så besökte vi Vildmarksmässan i Sthlm 2013 och ut genom mässporten kunde jag liksom bara inte gå innan jag bekantat mig med dessa Bandare… en gång till.

Månaderna gick och tanken på detta ”snöre” fortsatte. Då våra vänner frågade mig vad vi har på gång blev svaret alltid – Gröna Bandet! Han, som går i de andra skorna, var inte alls lika spontan. Som alltid är det han som hindras av beslut, val… verkligheten liksom. Det ska ju utföras också!

Under en ny Stockholmsvisit besökte vi Kartbutiken och ut kom jag med 13st fjällkartor. Planen var då att min syster skulle följa med, men planer blir dessvärre inte alltid verklighet.

Under hela hösten har jag levt med detta Gröna Band. Jag, och även han – har jag förstått, har läst bloggar, gillat Facebook inlägg, tillverkat energikakor osv.
För någon vecka sedan skulle jag bara in i vår favorit sportaffär för att se på en ev. ny skaljacka. Ut kom vi med varsin sovsäck i dun som lämpar sig för en sommar i norr. Det om något, betyder alltså att Han följer med!

Sen var det helt rätt att klicka iväg vår anmälan!

 

Nina


by with 2 comments.

Comments

  • Stina Levlin skriver:

    Vilket äventyr som väntar er! För mig som vandrar en vecka per sommar låter det här fantastiskt. Må ni få vandrarvänligt väder, så lite mygg som möjligt och må ni få vara friska. Ser fram emot att följa ert äventyr på bloggen. Själv ska jag ut och lufsa en bit efter Paddjelanta leden, nära Akka, veckan efter midsommar.

  • Nina skriver:

    Tack för hälsningarna, Stina. Väder och mygg blir det! Det vet alla som vandrat i fjällen. Att få vara friska är bara ngt vi kan önska. Likaså kan vi bara önska att bloggtekniken fungerar där ute.
    Go tur även till dej!
    Nina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *