Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/rewrite.php on line 500 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/rewrite.php:500) in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/rewrite.php:500) in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En fil mot en skopa gröt i den sakta morgonlunken. – Två Par Skor

En fil mot en skopa gröt i den sakta morgonlunken.

Till frukost har vi under ett par års tid ätit eget ”silat fil” med nån sorts bärblandning till. Smakar gått och är snabbt och enkelt, allt för att hinna till jobbet i tid. En av oss är nämligen en natt uggla och den andra… behöver mera sömn!
Denna sommar får vi ändra på frukostupplägget. Det finns ju ingen fil i fjällen. Därför blir det så småningom att vänja sig till nya vanor. Det ska bli gröt på tallriken och om möjligt avnjuta den i ett lite lugnare tempo… men det senare tror jag infinner sig först där ute i det fria.
Har efter försök hittat några grötblandningar som vi båda tycker om.
För mera ”matig” gröt har jag blandat i mjölkpulver/3.7%fett och en klick kokosolja. Hur detta beter sig under en vandring har jag nu testat genom att ha blandningen i köksfönstret (sol och värme) i en månad och i helgen blev grötblandningen godkänd. Var lite rädd att fettet skulle ha härsknat men smaken var helt okey. Känns så bra att det funkade och samtidigt märker jag att jag fortfarande är inne på ”snabbt och enkelt” linjen. Meen å andra sidan så ska vi njuta av naturen och inte av det vi har i matskopan och å tredje sidan så smakar ju allt bättre när man är ute i naturen!

IMG_6642  IMG_6644
Här kan man kolla vad två par skor behöver för att vandra en förmiddag!

Ett psst…tydligen envisas jag med att kalla sockret till elefant istf indian trots att det är en leopard på påsen!  🙂

Nina

4 svar på ”En fil mot en skopa gröt i den sakta morgonlunken.”

 1. Kokosfettet härsknar inte i första taget, men vid +25 blir det flytande så håll burken upprätt när locket skruvas av! (Vill inte gå in på detaljer varför jag kom på att ge just detta goda råd…)

  1. Hej Marika…Neej ja fattar! Ska försöka stå upprätt då vi intar den nyttiga morgongröten i det härliga duggregnet medan vi njuter av det härliga livet! 🙂

 2. Jag klarade sommarens frukostar på pulvermjölk och mängder av flingor/muslie samt knäckebröd och mjukost! Hatar verkligen att diska grötkastrull direkt på morgonen… 🙂 Dock krävdes det en energibar vid 10-tiden för att orka till lunch vid 13-14!

  1. Hejsan Johanna, fjolårets Gröna bandare!?
   Lite pirrigt dehär med maten och orken… så alla tips är bra. Har bestämt att endast en grötskopa och varmakoppenskopa diskas…eventuellt bara slickas ur! 😉
   Här har tillverkats energibars som extra energi när orken tryter.
   Trevligt att höra av dej. Har läst om dit GB-äventyr vilket bidrog till att vi nu vill färdas längs samma band. 🙂 Skön sommar till dej!
   Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.