En fil mot en skopa gröt i den sakta morgonlunken.

Till frukost har vi under ett par års tid ätit eget “silat fil” med nån sorts bärblandning till. Smakar gått och är snabbt och enkelt, allt för att hinna till jobbet i tid. En av oss är nämligen en natt uggla och den andra… behöver mera sömn!
Denna sommar får vi ändra på frukostupplägget. Det finns ju ingen fil i fjällen. Därför blir det så småningom att vänja sig till nya vanor. Det ska bli gröt på tallriken och om möjligt avnjuta den i ett lite lugnare tempo… men det senare tror jag infinner sig först där ute i det fria.
Har efter försök hittat några grötblandningar som vi båda tycker om.
För mera “matig” gröt har jag blandat i mjölkpulver/3.7%fett och en klick kokosolja. Hur detta beter sig under en vandring har jag nu testat genom att ha blandningen i köksfönstret (sol och värme) i en månad och i helgen blev grötblandningen godkänd. Var lite rädd att fettet skulle ha härsknat men smaken var helt okey. Känns så bra att det funkade och samtidigt märker jag att jag fortfarande är inne på “snabbt och enkelt” linjen. Meen å andra sidan så ska vi njuta av naturen och inte av det vi har i matskopan och å tredje sidan så smakar ju allt bättre när man är ute i naturen!

IMG_6642  IMG_6644
Här kan man kolla vad två par skor behöver för att vandra en förmiddag!

Ett psst…tydligen envisas jag med att kalla sockret till elefant istf indian trots att det är en leopard på påsen!  🙂

Nina


Posted in Okategoriserade by with 4 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.