Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 63 Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 73 Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 89 Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 102 Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 111 Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 40 Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 51 Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 68 Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 82 Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 91 Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/rewrite.php on line 500 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php:15) in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php:15) in /customers/1/8/2/tvaparskor.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Midsommarhelgen vi aldrig glömmer. – Två Par Skor

Midsommarhelgen vi aldrig glömmer.

Starten på dag 5. Det är midsommar afton, dagen till ära sommarsolstånd och utetemperaturen visar + 2 !
Vi går brant upp genom skogen samtidigt som snöflingor börjar dala i soldiset. Då vi kommit upp över trädgränsen är allt vitt. Vackert? Ja! Trevligt? Nää! Där uppe är det nog ändå lätt vandrat i snöpisket. Där ser vi två tranor som envist försöker hålla värmen. Jag ropar”klonkleeero!” Vilket idag betyder ”glad midsommar!” på Essetraniska. Fjäll labben följer oss sporadiskt hela dagen. Dom är skickliga seglare med sina störtdykningar. Vi går först i snålblåsten mot Svaletjakke stugan där det är dags för ngt värmande. Mina fingrar är nu stelfrusna men med plastpåsar över handskarna känns det mycket bättre. Jag undrar varför jag dras till vintern? Jag som alltid varit så frusen. Nu tar vi sikte på Fältjägarstugan. Och där har stugvärdarna Birgit och Bengt just öppnat. De var ett trevligt par…så varmt välkomnande! De önskade oss en Glad midsommar! Med glimten i ögat!
Dagens mål är i detta väder är helt klart Helags fjällstation med mat, bastu…och kanske rum! Vi anländer frusna, våta och hungriga och är glada att genast få gå till det svenska smörgåsbordet. Jag känner mig lite dåsig men med mat och värme botas det mesta. Det blir en trevlig kväll med mat, lite gitarr, bastu och en öl. Innan vi ska gå till sängs ringer telefonen och vi får stämma in i Heeeelan gååår! en hälsning hemifrån. Blev nog allt lite våt i ögat. Innan vi somnar i den varma sängen (jo det blev rum) ligger vi och hör stormens brus. Det blev minsann en annorlunda midsommar i år. Och vi undrar…är det Gröna eller Vita bandet vi går?
Dag 6. Stormen tjuter fortfarande men efter frukosten kollar vi med en av guiderna här på Helags om vandrarvädret mot Gåsen och Jo, inga problem! Vi kör på och till en början känns det helt okey men ju högre upp desto mera snöpisk blir det. Det är bara att gå med böjt huvud och ta en liten backe i taget. Efter sex timmar ser vi taken på Gåsenstugorna och det känns så skönt. Ute är allt vitt. (Vänta er inga foton ty till sånt fanns inga möjligheter.) Stugvärden Håkan hade sett oss komma och välkomnade oss med varm saft. Vi vill ha rum, tack!
Skor och kläder är på tork och vi är åter torra, varma och mätta. Det är det mest basala för tvåparskor just idag! Resten av eftermiddagen och kvällen har vi suttit inne, läst, hört stormens tjut och umgåtts med några andra ”väderbitna”. Samt Håkan och Ingrid som sköter om oss på detta snöiga sommarställe! Dessa dagars tankar? Kanske mest på vindtjut, snö…och lite, bara lite… Hur tänkte vi nu!
Jo, när jag motionerar brukar jag alltid ha en låt i huvudet att andas ( flåsa) till och dessa dagar har jag ”sjungit” Midsommarpsalm ur Katrina…tack Åland och Nykarleby Damkör!
Imorgon ska jag bestämt byta låt.
Nina

9 svar på ”Midsommarhelgen vi aldrig glömmer.”

 1. Önskelåt, Vi gå över daggstänkta berg fallera…. Hemmavid firas midsommar som vanligt, dock också i kyla, +2 kröp vi i en kall husbil, sov gott i alla fall!
  Uppdaterar mamma och papp om era strapatser. Go tur! hälsar Jomossbacka syster

 2. Hej på Er! Spännande att följa er vandring enligt naturens villkor. Jag önskar nog lite sol och vindstilla dagar åt er. Jag kan inte påstå att midsommaren här i Nykarleby har varit precis varm. Denna helg har ullmax kläderna haft ett bra värde. Jag läser bloggen…….o önskar allt gott till er.

 3. Stormigt på Gåsen… En klassiker? Antar att ni inte provade duschen med ”rumstempererat” vatten?
  Varje steg tar er närmare målet…kul att följa er dagligen 🙂

 4. Hej och hå! Va ni e tappra!!!Jag hoppas verkligen att motvinden ska börja ge med sig…eller som tjängi sa som sku ti bröllopi i motvind: Hoppas vinden har vänt tills ja ska heim…Om det är någon tröst för er så har ju vädret hemma varit kaalt, men vi har ju liti närmre än er ti bastun…Jag hoppas ni ska slippa dendär snön snart, han må no ha geet se tills H och ja ska på vår lilla 5 dagars vandring..Vi kommer att starta 4.7 i Tärna ngnstans.Men tå ere väl halvmeter snö.Va skänt att ni har fått värma upp er i stugor och torka upp er..Ha de så bra på er vandring vidare, ..Du ska inte tro de blir sooommarosv….Häslningar AM

 5. Tappra ni! När man följer er vandrig kommer man mera att tänka på Polarforskare eller något annat i den stilen.Tur att stugorna finns så ni kan torka upp mellan varven. Sköt om er!

 6. Jag har också ett förslag på musik: Vita vidder, en gammal slagdänga som Family Four framförde en gång i tiden.

 7. Det går en vind över fjällens vidder, det fladrar till i en tyllgardin….
  Som Nils Holgerson på sin Gås ni nu söker er norrut,lever i ett med naturen.
  Äventyret har börjat,ryggsäckarna sitter rätt,lunken likaså. Lyssna till bäckars porlande, låt dem släcka er törst och sen svalka er när värmen kommer, visst, den kommer, ni får bara vänta på den!! Stilla,så stilla ni får uppleva naturens under, begrunda, lyssna, lagra minnen, kanske bearbeta ett och annat under resans gång. Fyll dagböckerna syster, låt pennan glöda, sida upp och sida ner. Frihet, enkelhet och långsamhet är symboler för era stavar, tält och skor.
  Sjung syster, Långt bortom rymder vida, Bred dina vida vingar osv…

  Go tur kära syster med man!

  Syster Lisen och Tore

 8. Vi hoppas verkligen att vandringen mot Stensdalen gick bra. Vi gick en liten sväng och tyckte det var både svårt och jobbigt, ändå hade vi ingen packning. Ni har vår stora beundran.

 9. Kan härmed meddela att vi är nu lyckligt nere i Vålådalen. Fortsättning följer. tack för alla kommentarer. Hälsar Frits och Nina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.